Syng folkemusikk!

- med Berit Opheim og Multa Paucis

Vil du lære å synge folkemusikk og samtidig få være med på en ny og spennende koropplevelse? Meld deg på prosjektet «Syng folkemusikk!».

14. og 15. september arrangerer Vokalensemblet Multa Paucis det åpne seminaret «Syng folkemusikk!». I to dager får du muligheten til å lære av flinke instruktører å synge folkemusikk, og å bruke denne musikken i kor. I løpet av seminaret vil du få et lite «kræsjkurs» i kveding og lære noen flotte folketoner fra Vestlandet, Hallingdal, og Telemark. Du vil også lære litt om improvisasjon i kor, og slik vil det oppstå nye arrangementer av folketonene du lærer på seminaret!

Med på hele seminaret er alle sangerne fra Multa Paucis, som i flere år har arbeidet mye med å nærme seg den norske folkemusikken og å fremføre denne musikken med inspirasjon hentet fra kvedetradisjonen.

Om kvelden 15. september er det duket for konsert i Bergen Domkirke. De medvirkende er Multa Paucis, Berit Opheim, Jo Asgeir Lie, og Johanne Løkensgard Mjøs. Seminarkoret har selvsagt en stor og sentral rolle i denne konserten. Som deltaker får du altså oppleve å synge med noen av regionens fremste folkemusikere!

Er dette seminaret for meg?
Kort sagt: ja! «Syng folkemusikk!» er for deg som er nysgjerrig på, eller allerede kan litt/mye, om vokal folkemusikk. Det er helt åpent for alle uavhengig av alder, kjønn, nivå, eller forkunnskaper.

Tid
14. september kl 10.00 – 16.00
15. september kl 11.00 – 17.00 og kl 18.30 – 21.00 (konsert kl 19.30)

Sted
Bergen internasjonale kultursenter (Fensal) og Bergen domkirke

Deltakeravgift
kr 600,-. Deltakeravgiften inkluderer lunsj fra Godt brød begge dager.

Gå til påmelding

Instruktører

Berit Opheim

Berit Opheim er en av våre beste sangere og formidler av norsk sangtradisjon, og trenger knapt noen videre introduksjon. Hun er utdannet ved Bergen musikkonservatorium og Norges musikkhøgskole, og har siden 1992 arbeidet ved Ole Bull Akademiet på Voss, samt hatt engasjement hos NTNU og Norges musikkhøgskole. Hun er førsteamanuensis på Griegakademiet ved Universitetet i Bergen. Hun har samarbeidet med en rekke musikere, som Karl Seglem, Sondre Bratland, Oslo Kammerkor, Sigbjørn Apeland, Gabriel Fliflet, Rolf Lislevand, og var medlem av vokaltrioen Trio Medieval fra 2014-2018. Hun vant klassen for vokal folkemusikk på Landskappleiken i 1992, 1995, og 1996, og åpen klasse i 2004.

Mikael Ringstad Hedne

Mikael Ringstad Hedne studerte korledelse med Maria Gamborg Helbekkmo i 2007-2012, og har det siste tiåret arbeidet som dirigent og seminarist for en lang rekke kor i bergensregionen. I 2008 var han initiativtaker til å starte Vokalensemblet Multa Paucis, som siden da har vært under hans ledelse. Med Multa Paucis har Hedne fått flere gode plasseringer i både nasjonale og internasjonale konkurranser. Han har arbeidet med å fremdyrke den rene og homogene korklangen samtidig som hver enkelt sanger oppfordres til å bryte ut og bidra solistisk, noe som har bidratt til å gi Multa Paucis et renomme som et allsidig damekor som kan balansere mellom folkemusikk og samtidsmusikk. Hedne har en mastergrad i psykologi fra Universitet i Bergen med et særlig fokus på implisitt/utilsiktet læring og intuisjon. Han er for tiden student ved Ole Bull Akademiet, hvor han studerer sang/kveding med Berit Opheim og korledelse med Grete Pedersen. Han er hyppig brukt som instruktør, og holder jevnlig seminarer for kor som arbeider med folkemusikk.

Vokalensemblet Multa Paucis

Multa Paucis (lat. «å si mye med lite») er et prisvinnende damekor stiftet av dirigent og kunstnerisk leder Mikael Ringstad Hedne i 2008, som ønsket å starte et damekor med tilnærmet profesjonelt kunstnerisk nivå. Siden starten har koret hatt et særlig fokus på skandinavisk tradisjonsmusikk og samtidsmusikk. I sin fremføring av tradisjonsmusikken har koret etterstrebet en oppføringspraksis inspirert av kvedetradisjonen. I forlengelsen av dette lærer sangerne om tradisjonsmusikk og arbeider mye med å lære folketoner på øret i tillegg til utskrevne arrangementer. Koret arbeider også utstrakt med improvisatoriske uttrykk, noe som også står sterkt i fremførelse av tradisjonsmusikk. De senere årene har koret gitt en rekke konserter, både egenproduserte og i samarbeid med aktører som Festspillene og UiB. For sesongen 2018/19 teller Multa Paucis 17 aktive unge sangere som alle er rekruttert på bakgrunn av opptaksprøver og egnethet.

På konserten 15. september medvirker også:

Jo Asgeir Lie

Jo Asgeir Lie er ein allsidig trekkspelar, komponist og kulturadministrator frå Ål i Hallingdal. Han er til dagleg rektor ved Ole Bull Akademiet på Voss, og er samstundes ein av dei mest markante utøvarane på trekkspel i Noreg i dag, både som utøvar og som formidlar og pedagog. Gjennom snart 20 år har han vore med å prege utviklinga av norsk folkemusikk både gjennom eiga utøving, og gjennom administrativt virke. Med folkemusikkgruppa Kvarts har Lie turnert i inn- og utland sidan 1998. Med Kvarts har han til no gjeve ut sju produksjonar, og for to av dei har gruppa også vunne Spellemannprisen. Som solist har Jo Asgeir Lie arbeidd med symfoniorkester, korps og kor ved fleire høve, og som studiomusikar har han medverka på nær 30 innspelingar innafor ulike sjangrar, mellom anna med artistar som Ole Paus, Stein Torleif Bjella og Jonas Fjeld.

Johanne Løkensgard Mjøs

Johanne Løkensgard Mjøs er en allsidig folkemusiker og pedagog fra Bergen. Hun har sin utdannelse fra Griegakademiet og Ole Bull Akademiet hvor hun har fordypet seg i tradisjonsmusikken fra Hallingdal og Nord-Norge. Mjøs er aktiv i freelancemiljøet og har representert Norge ved ulike anledninger både i Skottland, på Orknøyene og i Russland. Hun jobbet også i orkesteret på Den Nationale Scene under storoppsetningen Kristin Lavransdatter våren 2018 med 75 utsolgte forestillinger. Johanne har deltatt på en rekke kappleiker med gode resultat og avanserte til A-klassen på Vanlig fele på kortest mulig tid under den årlige Landskappleiken.

Påmelding

    Jeg vil gjerne være med på «Syng folkemusikk!»

    Alder:

    Stemmegruppe:

    Alternativer for lunsj: Ønsker vegetarØnsker gluten-/laktosefritt

    Jeg ønsker ikke å motta nyheter fra Vokalensemblet Multa Paucis i fremtiden (maksimalt 2-3 e-poster i året, vi misliker spam like mye som du gjør!)